Årets jakt och fiske
24/10 En hel del turer upp till Björnbäck men bara den med Bror så lyckades vi få hem någon fågel, en ugtupp av tjäder. Älgjakten gick snabbt i september och trögt i oktober. Vi har totalt fällt fem vuxna av sex, och två kalvar av fyra. Själv har jag bara sett en älg som Bilbo kom med förra måndagen då vi jagade på Nordviksnäset. Fisket har varit glest och dåligt nästan tomt i frysen, så jag hoppas på en bra säsong med isfiske.

23/6 Och så har halva 2022 gått....
Lyckades till slut lura upp en sik (liten) på isen i början av april.
Fick ytterligare några regnbågar i Gambotjärn, delvis p.g.a. ekolodet.
Några hyfsade öringar i Björna där jag och Janne också hade en fantastisk dag på isen med mycket fisk, napp och storspov som spelade kring sjön.
Provade att åka och spana efter bäver i Björnbäck, men platsen jag spanat in i höstas saknade nu helt bävrar :( Det enda jakliga är väl att i förrgår så körde bilen framför mig på en ung skata som Bilbo och jag sökte upp och apporterade.
Annars var den dagen också den perfekta sommarfiskedagen med mycket vakande fisk, utståbart myggproblem och en del fiskar som tog mina hemknutna flugor. Tyvärr så slemmades flugorna, som det äntligen nappades pån ner så mycket att de blev oanvändbara efter napp.
Provat att rigga upp ett spö efter segelbåten för att "trolla" och se om jag kan lura upp någon öring. Tyckte det fungerade hyfsat men behöver ett kortare spö och fundera på hur jag ska fästa ekolodet. Annars har det inte nappat på mina tidigare havsöringsturer längs med kusten i år.
Sommarbilder

1/4 En hel del fisk och fiske. Fortfarande oändligt med spigg i havet men fått lite abborre i Åfjärden och Ava.
Köpt ett portabelt ekolod till båten som också går att ta med sig ut på isen. Blev lite sugen efter två besök i Gambotjärn där jag vid premiären fick två regnbågar (1,9 & 2,0kg). Båda fiskarna nappade ca tre meter under isen på djupt vatten. Provat ekolodet som fungerade bättre än väntat men lite funderingar kring användningsområde då jag såg tre stora skuggor swischa förbi i Åfjärden.
lite bilder från mars månad.

12/2 En för mig ganska lugn period, då det antingen varit -20C eller blåst 20m/s.
Provat lite olika vatten efter abborre och ädelfisk. Kom t.o.m. iväg på en pimpeltävling och lyckades komma på en hedrande 12:e plats av 12 deltagare med 1,4kg.
Har även varit på premiär på Gamfäbotjärn (2st röding) och idag upp till Kravvattnet och där det var mycket vatten på isen men nappade bra, fick 4st med 1,06kg i topp.
Ett par turer upp till Björnbäck där jag bara lyckats skrämma några orrar.
Bild från dagens tur till Kravvattnet.9/1 Fortfarande trött i kroppen :(
Tog en tur till Björnsjön och lyckades få upp två öringar varav den största var på lite drygt 1,1kg. Väl där ringde Alex och berättade att det gick att få Regnbåge vid köpmanholmen igen. Så var där och gjorde ett försök men blev bara kall och less. Kan ha berott på att jag var förbi båten innan och såg att jag måste fixa till presenningen då det låg dryg 3dm snö på den. Fixat presenningen men inte orkat göra något nytt försök med fisket.
Bild från Björnsjön och på nya pimpelspöt.